Yoka yufkası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 12 adet kuru yufka - 3 su bardağı ceviz - Sıvı yağ - Şerbeti için: 4 bardak şeker, 5 bardak su, 5 damla limon suyu Yapılışı: 1. Fırın tepsisi yağlanır. 2. 3 su bardağı ceviz dövülür. 3. 12 adet kuru yufka ıslatılır, araları yağlanıp çekilmiş cevizle kaplanarak üst üste dizilir. 4. Yufkalar dizildikten sonra en son kata da bol sıvı yağ dökülür. 5. Yoka yufkası 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 6. Şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak suyla kaynatılır ve 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. 7. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Yoka yufkası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle böreklerde ve yöresel yemeklerde kullanılır.