• Buradasın

    Yoka hamuru kaç kat açılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoka hamurunun kaç kat açıldığı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, hamur açma süreci hakkında genel bilgiler mevcuttur.
    Hamur açarken, merdane veya oklava kullanılarak hamurun her tarafına eşit baskı uygulanmalı ve tek bir yöne doğru açılmalıdır 4. Ardından hamur ara sıra takla attırılarak eşit olmayan kısımlar düzeltilmelidir 4.
    Baklava veya börek hamuru gibi daha ince açılması gereken hamurlarda, un yerine buğday nişastası kullanılması önerilir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoka yufkası nasıl yapılır?

    Yoka yufkası yapmak için gerekli malzemeler: 12 adet kuru yufka; 3 su bardağı ceviz; sıvı yağ. Yapılışı: 1. Fırın tepsisi yağlanır. 2. 12 adet kuru yufka ıslatılır, araları yağlanıp çekilmiş cevizle kaplanarak üst üste dizilir. 3. En son kata da bol sıvı yağ dökülür. 4. Yoka tatlısı 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için: 4 bardak şeker; 5 bardak su; 5 damla limon suyu. Yapılışı: 1. 4 bardak şeker ve 5 bardak su kaynatılır. 2. 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. 3. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Yoka tatlısı servise hazırdır. Ayrıca, işkefe (yoka) böreği de yapılabilir. Bunun için: 1 adet yumurta; 1 su bardağı süt; tuz; aldığı kadar un; 1 su bardağı eritilmiş tereyağı; 1 adet yumurta (üzerine sürmek için) gereklidir. Yapılışı: 1. Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. 2. Bezeler hazırlanarak oklava veya merdane ile açılır. 3. Kurutulmuş hamurların üstü hafifçe ıslatılır ve yağlanmış tepsiye araları yağlanarak üst üste yerleştirilir. 4. Orta kata damak zevkine göre iç harç konur ve kalan hamurlar da üzerine yerleştirilir. 5. En üste yağla karıştırılmış yumurta sürülür ve 180 derecede kızartılır. 6. Kızardıktan sonra dilimlenerek sıcak servis yapılır.