Buradasın
Yoğurttan tereyağı çıkarmak için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurttan tereyağı çıkarmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Yoğurdu Hazırlama: 2 su bardağı ev yoğurdunu bir kavanoza alın ve üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyin 1.
- Çalkalama: Kavanozu sıkıca kapatıp, yoğurdu yaklaşık 1 saat boyunca elinizle iyice çalkalayın 14.
- Yağı Ayırma: Çalkalama işlemi sonunda yoğurdun yüzeyinde oluşan yağı bir kaşık veya süzgeç yardımıyla dikkatlice toplayın 24.
- Suyu Süzme: Toplanan yağı bir bez torbaya koyup, fazla suyunu süzmek için hafifçe sıkın 2.
- Şekillendirme ve Saklama: Suyu süzülen tereyağını bir kap içinde toplayın ve buzdolabında muhafaza edin 2. Birkaç gün içinde tüketebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: