Buradasın
Ayran kaymağından tereyağı yapımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayran kaymağından tereyağı yapımı için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kaymağı Hazırlama: Çiğ sütü geniş bir tencereye koyup kaynatın ve soğumaya bırakın 1. Soğurken sütün üstünde oluşan kaymağı bir kaba toplayın 12.
- Çırpma: Topladığınız kaymağı cam kaseye alıp mikser veya mutfak robotuyla yüksek devirde çırpın 1. İlk başta krema gibi olacak, çırpmaya devam ettikçe yağ ve ayran ayrılacaktır 12.
- Süzme ve Yıkama: Yağı süzgeçle ayırın, altındaki sıvı kısmı (ayran) dökmeyin 1. Tereyağını soğuk suyla birkaç kez yıkayarak içindeki ayran kalıntılarını temizleyin 12.
- Yoğurma: Elinizle yoğurarak içindeki suyu da çıkarın 12.
- Şekillendirme ve Saklama: Yağa şekil verin (ister top, ister kalıpla) ve cam kavanozda veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında saklayın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: