Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tereyağı yapımı için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Kaymağı Hazırlama: Çiğ sütü kaynatın ve soğumaya bırakın 12. Üzerinde oluşan kaymağı (krema) bir kaba toplayın ve birkaç gün bu işlemi tekrar ederek yeterli miktarda kaymak toplayın 1.
- Çırpma: Kaymağı veya süt kremasını cam kaseye alın ve mikser veya mutfak robotuyla yüksek devirde çırpın 12. İlk başta krema gibi olacak, çırpmaya devam ettikçe yağ ve ayran birbirinden ayrılacaktır 1.
- Süzme ve Yıkama: Yağı süzgeçle alın ve altındaki sıvı kısmı (ayran) dökmeyin 1. Tereyağını soğuk suyla birkaç kez yıkayarak içindeki ayran kalıntılarını temizleyin (bozulmayı önler) 12.
- Yoğurma: Elinizle yoğurarak içindeki suyu da çıkarın 1.
- Şekillendirme ve Saklama: Yağa şekil verin (ister top, ister kalıpla) ve cam kavanozda veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz 12.
Daha aromatik bir tereyağı için içerisine tuz, baharat veya otlar ekleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: