Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yayıkta tereyağı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sütün hazırlanması: Sütü yavaşça kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin 2.
- Kremanın alınması: Soğuduğunda üzerindeki kremayı alın 2.
- Kremanın çırpılması: Kremayı karıştırarak sertleşinceye kadar çırpın 2.
- Suyun süzülmesi: Sertleşen kremayı bir tülbent yardımıyla içindeki suyun süzülmesi için kaseye yerleştirin 2.
- Yıkama: Tülbentteki tereyağı toplarını hafifçe yıkayın 2.
- Kavanoza yerleştirme: Tereyağ toplarını bir kavanoza yerleştirin ve sıkıca kapatarak dolapta muhafaza edin 2.
Alternatif olarak, yayık makinesi kullanılarak da tereyağı yapılabilir 24. Sütü ve kremayı makineye koyarak sert bir kıvama gelene kadar karıştırmak yeterlidir 2. Bir süre sonra sütün yağı ayrılarak küçük parçalar haline gelir 2. Bu parçalar toplanarak sudan geçirilir 2. Tamamen yağ kısmı kaldığında buzdolabında muhafaza edilir 2.
Evde yapılan yayık tereyağı, en fazla 2-3 hafta içinde tüketilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: