Buradasın
Yoğurtlu kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta, yoğurt ve kabartma tozu gibi malzemelerin oda ısısında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 23.
- Şekerin İyice Çırpılması: Şekerin tamamen erimesi için yumurtalarla birlikte iyice çırpılması gerekir 3.
- Unun Elenerek Eklenmesi: Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek eklemek, kekin daha hafif olmasını sağlar 3.
- Fırının Önceden Isıtılması: Fırını önceden ısıtmak ve keki düşük sıcaklıkta pişirmek, içinin tam olarak pişmesini sağlar 3.
- Fırın Kapağının İlk 20 Dakika Açılmaması: İlk 20 dakika fırının kapağını açmamak, kekin çatlamasını önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: