• Buradasın

    Kek yaparken süt mü yoğurt mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kek yaparken süt veya yoğurt kullanımı, kekin kıvamına ve lezzetine farklı etkiler yapar:
    • Süt: Kekin daha akışkan ve pürüzsüz olmasını sağlar, ayrıca daha kabarık ve hafif bir yapı kazandırır 13. Sütle yapılan keklerde şeker tadı daha az hissedilir 3.
    • Yoğurt: Kekin daha yoğun kıvamlı ve piştikten sonra ıslak bir dokuya sahip olmasını sağlar 13. Yoğurdun asidik yapısı, kabartma tozunun daha etkili çalışmasını sağlar ve kekin daha çok kabarmasına yardımcı olur 2. Yoğurtlu kekler, üzerine sos veya şerbet eklenen tariflerde tercih edilir 3.
    Sonuç olarak, sade ve kakaolu kekler için süt, aromalı ve yoğun kekler için ise yoğurt kullanılması önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir