Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 tutam tuz 1
- 1 su bardağı yoğurt 1
- 1,3 su bardağı toz şeker 1
- 3 yumurta 1
- 1 paket vanilya 1
- 1/3 su bardağı limon suyu 1
- 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1
- 1/3 su bardağı ayçiçek yağı 1
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu 1
Hazırlanışı:
- Unu eleyin ve kabartma tozu ile tuzla karıştırın 1.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 su bardağı şekeri çırpın 1.
- Yumurtalar, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin 1.
- Un karışımını ilave ederek karıştırın 1.
- Yağ ve haşhaş tohumunu hamura ekleyin 1.
- Kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın 1.
- 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin 1.
- Limon suyu ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine gezdirin 1.
- Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: