• Buradasın

    Yoğurtla hangi kekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurtla birçok farklı kek yapılabilir. İşte bazı örnekler:
    1. Temel Yoğurtlu Kek: 2 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve 3 su bardağı un ile hazırlanır 1.
    2. Meyveli Yoğurtlu Kek: 2 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 2.5 su bardağı un ve 1 su bardağı mevsim meyveleri (çilek, böğürtlen, muz gibi) kullanılır 1.
    3. Cevizli Yoğurtlu Kek: 2 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi ile yapılır 1.
    4. Portakallı Yoğurtlu Kek: 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi eklenerek zenginleştirilir 2.
    5. Çikolatalı Yoğurtlu Kek: Hamurun içine yarım su bardağı kakao eklenir veya pişirme aşamasında üzerine çikolata parçaları eklenir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurtlu sade kek nasıl yapılır?

    Yoğurtlu sade kek yapımı için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda); 2 paket vanilya; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 3 - 3,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. 2. Ardından üzerine yoğurt, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. 3. Kabartma tozunu da ekleyin ve unu eleyerek, azar azar harca ekleyin ve güzelce çırpın. 4. Akışkan kıvamlı ve orta yoğunlukta bir kek elde edene kadar un eklemeye devam edin. 5. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcını aktarın. 6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-40 dakika arası pişirin. 7. Pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 8. Tamamen soğuyunca dilimleyerek servis edin.

    En güzel yoğurtlu kek nasıl yapılır?

    En güzel yoğurtlu keki yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: 300 gr un; 250 gr yoğurt; 150 gr şeker; 100 gr zeytinyağı veya tereyağı; 4 adet yumurta; 1 tane limon kabuğu rendesi; 10 gr kabartma tozu. Hazırlanışı: 1. Şeker ve yağı çırparak karıştırın, yumurtaları karışıma teker teker çırparak ekleyin. 2. Sonrasında limon kabuğu ve yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. 3. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin. 4. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün. 5. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Ayrıca, yoğurtlu kek tarifinde farklı malzemeler de kullanabilirsiniz: 3 tane yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri bir kapta çırpın; Üzerine 1 su bardağı sulu yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya ve 2.5 su bardağı unu koyarak tekrar çırpın; Hazırladığınız kek harcını yağladığınız kek kalıbına dökün; 190 derecelik fırında kürdan testiyle pişirin.

    Limonlu Keke yoğurt konur mu?

    Evet, limonlu kekin içine yoğurt konulabilir.

    Yoğurtlu havuçlu keke hangi kalıp kullanılır?

    Yoğurtlu havuçlu kek yapımında yağlanmış kek kalıbı kullanılır.

    Yoğurtlu keke ne kadar yoğurt konur?

    Yoğurtlu kek yapımında 1 su bardağı yoğurt kullanılması önerilir.

    Yoğurtlu Kek yaparken yoğurt sulu olursa ne yapmalı?

    Yoğurtlu kek yaparken yoğurt sulu olursa, yoğurdun kıvamını koyulaştırmak için yoğurt suyundan ilave edilebilir. Ayrıca, unu azar azar ekleyerek ve eleyerek kullanmak, kekin kıvamını ayarlamaya yardımcı olabilir.

    Yoğurtlu Kek hangi unla yapılır?

    Yoğurtlu kek yapımında 2.5 su bardağı geniş su bardağı un kullanılır.