Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaymak gibi yoğurt yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sütün hazırlanması 13. Çelik bir tencereye alınan süt, orta ateşte kaynatılır 1. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve bir parmak eksilene kadar havalandırarak karıştırılır 1.
- Mayalama 13. Süt, 45-50 dereceye kadar soğuması için bekletilir 3. Mayalamak için bir tabakta tuz ve yoğurt iyice karıştırılır ve sütün içerisine yavaş ve iyice karıştırarak eklenir 1.
- Mayalama ortamının oluşturulması 13. Kavanozlar veya cam kaplar önceden 10 dakika ısıtılıp kapatıldıktan sonra, yoğurt mayalanan kaplar fırına ağzı açık şekilde yerleştirilir 1. Fırın 50 dereceye kadar ısıtılır ve üzeri ince bir bezle örtülerek fırın kapatılır 3.
- Mayalanma süresi 13. Mayalama işlemi 3,5-4 saat sürer 3. Mayalanan yoğurt, fırından çıkarılır veya üzeri örtüldüyse üzeri açılır 3.
- Dinlendirme 1. Yoğurt, buzdolabında 5-6 saat dinlendirilir 3.
Yoğurdun kaymak gibi olması için manda sütü kullanılması önerilir 1.
Yoğurt yaparken doğru adımları izlemek için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: