Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal yoğurtun bazı özellikleri:
- Görünüm: Market yoğurtlarına göre daha homojensiz bir görüntüye sahiptir 2. Üzeri dümdüz değil, yer yer hafif çökük veya kabarık olabilir 2.
- Koku: Kendine has hafif ekşimsi ve yoğurt kokusu taşır 24.
- Kıvam: Kaşıkla alındığında çok düzgün kesilmez, biraz dağılır 2. Bunun sebebi içerisinde kıvam sağlayan katkı maddelerinin bulunmamasıdır 2.
- Ekşime ve su salma: Ev yapımı yoğurt birkaç gün içinde hafif ekşimeye başlar ve su salar 24. Uzun süre bozulmadan duran yoğurtlar genellikle katkı içerir 2.
Doğal yoğurtun olup olmadığını kesin olarak anlamak için ambalajlı ürünlerde içerik bilgileri ve son kullanma tarihleri kontrol edilmelidir 3.
En doğru ve güvenilir yöntem için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: