Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal yoğurdun belli olduğu bazı özellikler şunlardır:
- Renk: Doğal yoğurt, porselen bir beyazlıkta, mat ve temiz olmalıdır 12. Hile amacıyla su katılmış yoğurtların rengi hafif mavimsidir 13.
- Yoğunluk: Saf sütün yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazladır, bu nedenle yoğurt daha yoğun bir kıvama sahiptir 13.
- Kaymak: Saf yoğurt, kaynatıldığında yüzeyde yoğun bir kaymak tabakası oluşturur 13.
- Tat: Yoğurdun kendine has bir tadı vardır, su katılmış yoğurtlar daha sulu bir tat verir 13.
- Asitlik: Yeni sağılmış taze yoğurt, ilk başta normal sağlıklı bir asidik reaksiyon gösterir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: