Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde yoğurt yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt (tercihen günlük veya çiğ süt) 12;
- 1 yemek kaşığı yoğurt (maya olarak kullanmak için) 12.
Yapılışı:
- Sütü hazırlayın 1. Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın 1. Kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika kadar kaynatmaya devam edin 1.
- Sütün sıcaklığını ayarlayın 1. Kaynamış sütü ocaktan alın ve ılımaya bırakın 1. Yoğurt mayalamak için ideal sıcaklık 43-45°C arasındadır 1.
- Mayayı hazırlayın 1. Bir yemek kaşığı yoğurdu küçük bir kasede süt ile karıştırarak açın 1.
- Mayalanma süreci 1. Ilık sütün içine yoğurt karışımını ekleyin ve nazikçe karıştırın 1. Sütü cam veya toprak bir kaba aktarın 1. Üzerini bir kapak ya da temiz bir bezle kapatın 1.
- Yoğurdu dinlendirin 1. Kabı fırına (çalıştırmadan) koyarak veya kalın bir havlu veya battaniyeye sararak sıcaklığını koruyarak mayalanmaya bırakın 1. Mayalanma süresi 6-8 saat arasında değişir 1.
- Buzdolabında bekletin 1. Mayalandıktan sonra kapağını açmadan yoğurdu buzdolabına koyun ve en az 4-5 saat dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: