Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı yoğurt, market yoğurtlarına göre daha faydalı kabul edilir çünkü katkı maddesi içermemesi ve doğal yöntemlerle hazırlanması gibi bazı avantajlara sahiptir 13.
Ev yapımı yoğurdun faydalarından bazıları şunlardır:
- Tamamen doğal olması 3. Ev yapımı yoğurt, katkı maddesi veya koruyucu içermez 3.
- Taze tüketim 3. Her seferinde taze olarak yapılır, lezzeti çok daha yoğundur 3.
- Kendi kontrolünde olması 3. Süt seçimi ve mayalama yöntemi kişiye bağlıdır 3.
Ancak, ev yapımı yoğurdun kısa ömürlü olması ve ilk denemelerde kıvamın tutturulmasının zor olması gibi dezavantajları da vardır 3.
Market yoğurtları ise içerik etiketleri dikkatlice incelenirse uygun bir alternatif olabilir 3. Ancak, mümkün olduğunca katkı maddesi içermeyen ve az işlem görmüş ürünlerin tercih edilmesi önerilir 3.
Yoğurt tüketmeden önce bir doktora danışmak, özellikle laktoz intoleransı veya alerjik reaksiyon riski olan kişiler için önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: