Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı yoğurt, market yoğurtlarına göre daha faydalıdır çünkü:
- Canlı bakteri kültürü içerir: Ev yapımı yoğurtta canlı bakteriler bırakılır, bu da sindirim sistemini destekleyen probiyotiklerin korunmasını sağlar 25.
- Daha doğal ve katkısızdır: Katkı maddeleri ve kıvam artırıcılar gibi zararlı bileşenler içermez 2.
- Besin değeri yüksektir: Ev yoğurdu, kalsiyum, protein, vitamin ve mineraller açısından daha zengin olabilir 34.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir: Yoğurdun içindeki bakteriler, bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırarak enfeksiyonlara karşı koruma sağlar 34.
- Kolesterolü düşürür: Bağırsak villuslarının sağlığını koruyarak kolesterol seviyelerinin yükselmesini önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: