Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek içecek üretim aşamaları, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Üretim Planlaması 25. Menü kalemlerinin üretim miktarları belirlenir ve üretim planlama toplantıları yapılır 25.
- Ham Madde Hazırlama ve Depolama 3. Ham maddeler kabul edilir, kalite kontrolü yapılır ve diğer üretim aşamalarına hazır hale getirilir 3.
- Hazırlık 5. Çiğ besinler yıkanır, ayrı tezgâh ve ekipmanlar kullanılarak hazırlanır 5.
- Pişirme 2. Yiyecek ve içecekler, uygun yöntemlerle pişirilir 2.
- Karıştırma (Blending) 14. Tüm malzemeler doğru oranlarda ölçülerek istenilen tat ve doku elde edilir 14.
- Isıl İşlemler 3. Eritme, haşlama, fırınlama gibi işlemlerle ürünler tüketime hazır hale getirilir 3.
- Paketleme 14. Ürün, dağıtım ve satış için hazırlanır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: