Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek içecek üretim aşamaları şunlardır:
- Menü Planlama: Yiyecek işletmelerinde satın alma aşamasına geçmeden önce yapılır 1.
- Satın Alma: İşletme ihtiyaçlarını karşılayan malzemelerin temin edilmesi 12.
- Teslim Alma: Satın alınan malzemelerin işletmeye geldiğinde sayılarak, ölçülerek, tartılarak teslim alınması 1.
- Depolama: Yiyecek malzemelerinin bozulma ve çalınma gibi zararlardan korunması için depolanması 12.
- Malzeme Çıkarma: Depodan malzeme talep eden bölümlerin malzeme istek fişi düzenlemesi 1.
- Üretim: Yiyecek malzemelerinin hazırlanması ve pişirilmesi 12.
- Satış: Üretimle ilgili tüm çabaların sonucunun kaydedilmesi, doğru fiyatlandırılması ve muhasebeleştirilmesi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: