Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek üretim süreci genellikle şu adımlarla başlar:
- Menü Planlaması: Günlük yemek menüsü için teknik şartnamede belirtilen gramajlar kullanılarak üretim reçetesi hazırlanır 13.
- Malzeme Çekimi: Reçetede belirlenen miktarlarda malzemeler depolardan çekilir 1.
- Ön Hazırlık: Yemeklerin ön hazırlığı (ayıklama, yıkama, kesme, doğrama vb.) cinslerine uygun odalarda yapılır 1.
- Hazırlık Aşaması: Yemekler, ısıl işlem görmeden servis edilecekse gastronom küvetlere konularak soğutuculara alınır; ısıl işlem uygulanacaksa kazan veya fırınlarda hazırlanır 1.
- Kontrol ve Duyusal Analiz: Hazırlanan yemeklerin iç sıcaklıkları kontrol edilir ve duyusal analizleri yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: