Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli Malı Haftası'nda yapılabilecek tatlılardan bazıları şunlardır:
- Hira tatlısı 1. Ortalama 40 dakikada hazırlanan, irmiğe bulayarak sunulabilen bir tatlıdır 1.
- Şekerpare 35. Evde ellerle yapılan ve pastanelerde afiyetle yenilen, şerbetli geleneksel bir tatlıdır 35.
- Revani 35. İrmik kullanılarak yapılan, puf puf kabaran bir şerbetli tatlıdır 35.
- Kalburabastı 35. İçi cevizli, şerbetli bir hamur tatlısıdır 5.
- Şambali tatlısı 25. İrmikten ve yoğurttan yapılan, üzeri fıstıklı bir şerbetli tatlıdır 5.
- Vezirparmağı tatlısı 2. Un, yumurta gibi malzemelerle yapılan, üzeri irmikli ve şerbetli bir tatlıdır 5.
Ayrıca, yerli Malı Haftası'nda kemalpaşa tatlısı, tuzsuz peynirle hazırlanan höşmerim tatlısı ve pepeçura tatlısı gibi lezzetler de sunulabilir 135.
Yerli Malı Haftası, her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: