Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerde tatlısının içine konulan malzemeler şunlardır:
- Pirinç: Yarım su bardağı veya 1 su bardağı kırık pirinç 13.
- Şeker: 2 su bardağı toz şeker 2.
- Safran veya zerdeçal: 1 çay kaşığı safran veya 2 yemek kaşığı zerdeçal 23.
- Gül suyu: 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 3.
- Kuş üzümü ve fıstık: 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1.
- Nişasta: 3 yemek kaşığı mısır, buğday veya patates nişastası 3.
Ayrıca, tarçın çubuğu veya vanilya da eklenerek tatlının aroması zenginleştirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: