Buradasın
Yemek yapma teknikleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yapma teknikleri genel olarak üç ana kategoriye ayrılır: kuru ısı, nemli ısı ve kombine yöntemler 3.
Bazı yaygın yemek pişirme teknikleri şunlardır:
- Haşlama 23. Su veya et suyu gibi bir sıvı kullanılarak malzemelerin yumuşatılması ve lezzetlendirilmesi yöntemidir 2.
- Kızartma 23. Dışı çıtır, içi yumuşak bir doku elde etmek için yiyeceklerin önceden ısıtılmış yağda kısa sürede pişirilmesi yöntemidir 2.
- Soteleme 23. Yüksek ısıda az miktar yağ ile malzemelerin kısa sürede pişirilmesi yöntemidir 2.
- Izgara/Grill 23. Yiyeceklerin direkt ızgara teli üzerinde veya döküm tavada pişirilmesi yöntemidir 2.
- Fırında pişirme 23. Sıcak hava dolaşımıyla yemeklerin eşit şekilde pişmesini sağlayan yöntemdir 2.
- Buharda pişirme/Buğulama 23. Malzemelerin buharla hafif ve doğal bir şekilde pişirilmesi yöntemidir 2.
- Konfit 5. Yiyeceklerin yağ içinde düşük sıcaklıkta yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir 5.
- Poşe 5. Özellikle hassas dokulu yiyecekler için kullanılan, malzemelerin kaynama noktasının hemen altındaki sıcaklıklarda pişirilmesi yöntemidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: