Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yapma tekniklerinden bazıları şunlardır:
- Roasting 25. Bütün parça etlerin fırında pişirilmesi 25.
- Baking 25. Genellikle hamur işlerinin fırında pişirilmesi 25.
- Sear & seal 25. Etlerin dışında sert bir kabuk oluşturularak içinin çok iyi şekilde pişirilmesi 25.
- Grill 25. Izgara üzerinde, doğrudan ateş ile yüksek ısıda ve kısa sürede yiyecekleri pişirme 25.
- Saute 25. Çabuk pişebilen, ince dilimlenmiş et ya da sebze gibi gıdaların, kısa süre yüksek ısıda kavurulması 25.
- Simmer 5. Yiyeceklerin, sıvı içinde 93 derecede ısıda pişirilmesi 5.
- Boiling 5. 100 derecelik sıvı içinde besinlerin haşlanarak pişirilmesi 5.
- Poche 5. 75-88 derecelik sıvı içinde besinlerin nazikçe pişirilmesi 5.
- Sous vide 5. Etlerin, 45-65 derece su banyosu içerisinde, özel bir poşetle pişirilmesi 5.
- Steaming 5. Basınçlı tencerenin kullanıldığı, 100 derecenin üzerindeki ısının olduğu buharda pişirme 5.
Yemek yapma teknikleri, kullanılan malzemelere ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: