Buradasın
Yemek pişirmede kuru ısı yöntemleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek pişirmede kuru ısı yöntemleri, doğrudan veya dolaylı olarak ısı kullanılarak yiyeceklerin pişirilmesi işlemidir 1. İşte bazı kuru ısı yöntemleri:
- Fırında Pişirme: Fırın içinde dolaşan sıcak hava ile yiyeceklerin dıştan içe doğru pişirilmesi 14. Örnekler: kızartma, rosto yapma, kurabiye veya kek pişirme 14.
- Izgara: Yiyeceklerin doğrudan yüksek sıcaklıkta pişirilmesi, genellikle açık ateş üzerinde veya elektrikli ızgara kullanılarak yapılır 13.
- Soteleme: Az miktarda yağ kullanarak yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede yiyecekleri pişirme yöntemi 13.
- Graten: Yiyeceklerin salamander veya fırında üstten pişirilerek kızartılması 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: