Buradasın
Geleneksel Türk yemeklerinde hangi pişirme yöntemleri kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel Türk yemeklerinde kullanılan bazı pişirme yöntemleri şunlardır:
- Tandırda Pişirme: Yüksek sıcaklıkta uzun süre dayanabilen tandırlarda et ve bazı yemekler pişirilir 12.
- Küle Gömme: Ateşin sönmesinden sonra közlerin arasına yerleştirilen yiyecekler, közün sıcaklığında yavaşça pişer 1.
- Sacda Pişirme: Sac üzerinde yufka ekmek, bazlama ve gözleme gibi hamur işleri ile bazen et ve sebze yemekleri pişirilir 14.
- Taş Fırında Pişirme: Taş fırınlarda ekmekten pideye, kebaptan tatlılara kadar çeşitli yemekler pişirilir 14.
- Toprak Kaplarda Pişirme: Güveç ve testi kebabı gibi yemekler, toprak kaplar içerisinde yavaşça pişirilir 13.
- Kazanda Kaynatma: Düğün pilavları, keşkek ve tarhana çorbası gibi yemekler kazanda hazırlanır 1.
- Közde Pişirme: Sebzeler, meyveler ve etler doğrudan ateşin köz kısmında pişirilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: