• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Yemek pişerken sıcaklık kaç dereceyi aşmamalı?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • Gıda
    • Sağlık

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of Turkish stew on a stovetop, with a digital thermometer showing 75°C, surrounded by fresh vegetables and herbs, evoking warmth and safety in cooking.
    Yemek pişerken sıcaklığın kaç dereceyi aşmaması gerektiği, pişirilen gıdanın türüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişir. Ancak, genel olarak 75°C iç sıcaklık, gıda zehirlenmesine neden olan patojenleri yok etmek için uygun kabul edilir 5.
    Bazı gıda türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları:
    • Az pişmiş et: 40-55°C 34.
    • Orta pişmiş et: 57-63°C 4.
    • Orta iyi pişmiş et: 65-69°C 4.
    • İyi pişmiş et: 71°C ve üzeri 4.
    Ayrıca, mutfak sıcaklığı kışın 17-18°C, yazın ise en fazla 28°C olmalıdır 2.
    Pişirme sırasında sıcaklık kontrolü için termometre kullanılması önerilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. feeddi.com
        1
      2. fidapeyzaj.com.tr
        2
      3. dayibilir.com
        3
      4. haymetinsaat.com.tr
        4
      5. ustayemektarifleri.com
        5
    • Yiyeceklerin güvenli pişirme süreleri nelerdir?

    • Patojenler hangi sıcaklıklarda ölür?

    • Gıda güvenliği için hangi önlemler alınmalıdır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish chef in a bustling kitchen carefully inserts a food thermometer into a sizzling piece of red meat on a grill, with a tray of fresh chicken and seafood nearby, his focused expression reflecting precision and culinary expertise.

    Gıda termometre kaç derece olmalı?

    Gıda termometresinin doğru ölçüm yapabilmesi için 2 derece aralığında olması gerekmektedir (artı veya eksi 2 derece). Bazı gıda türleri için önerilen iç sıcaklıklar: - Kırmızı et: 62°C. - Tavuk: 73°C. - Kıyma: 71°C. - Deniz ürünleri: 60-66°C. - Süt ve yumurta: 74°C.
    • Teknoloji
    • Gıda
    • Sıcaklık
    • Ölçüm
    5 kaynak
    A steaming pot of Turkish çorba on a stove with a digital thermometer showing 70°C, surrounded by fresh herbs and warm bread on a wooden table.

    Yemeklerin iç sıcaklığı kaç derece olmalı?

    Farklı yemek türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları şu şekildedir: Kırmızı et (sığır, dana, kuzu): 72°C. Tavuk, hindi, kaz, ördek eti ve yumurtalı yemekler: 74°C. Balık: 70°C. Ayrıca, sıcak servis edilen yemeklerin iç sıcaklığının en az 65°C olması gerektiği belirtilmiştir. Yemeklerin iç sıcaklığının doğru bir şekilde ölçülmesi için gıda termometresi kullanılması önerilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • SağlıkÖnlemleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"55qh0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fyemek-piserken-sicaklik-kac-dereceyi-asmamali-3056167941%3Flr%3D213%26ncrnd%3D30953","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1019883761757011893","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757011937722287-6149924506627255094-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"55qh1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"55qh2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Yemek pişerken sıcaklığın kaç dereceyi aşmaması gerektiği, pişirilen gıdanın türüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişir. Ancak, genel olarak **75°C** iç sıcaklık, gıda zehirlenmesine neden olan patojenleri yok etmek için uygun kabul edilir [```5```](https://www.dayibilir.com/soru/225669/gidalari-pisirirken-isinin-en-az-kac-derece-olmasi-gerekir). \n\n**Bazı gıda türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları**:\n* **Az pişmiş et**: 40-55°C [```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/et-pisirme-dereceleri/)[```4```](https://market.amasyaeturunleri.com.tr/tarif/et-pisirme-dereceleri-mukemmel-pisirme-icin-sicaklik-ve-sure-rehberi/).\n* **Orta pişmiş et**: 57-63°C [```4```](https://market.amasyaeturunleri.com.tr/tarif/et-pisirme-dereceleri-mukemmel-pisirme-icin-sicaklik-ve-sure-rehberi/).\n* **Orta iyi pişmiş et**: 65-69°C [```4```](https://market.amasyaeturunleri.com.tr/tarif/et-pisirme-dereceleri-mukemmel-pisirme-icin-sicaklik-ve-sure-rehberi/).\n* **İyi pişmiş et**: 71°C ve üzeri [```4```](https://market.amasyaeturunleri.com.tr/tarif/et-pisirme-dereceleri-mukemmel-pisirme-icin-sicaklik-ve-sure-rehberi/).\n\nAyrıca, mutfak sıcaklığı kışın **17-18°C**, yazın ise en fazla **28°C** olmalıdır [```2```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/mutfak-scaklg-kac-dereceyi-asmamaldr). \n\nPişirme sırasında sıcaklık kontrolü için termometre kullanılması önerilir [```2```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/mutfak-scaklg-kac-dereceyi-asmamaldr)[```5```](https://www.dayibilir.com/soru/225669/gidalari-pisirirken-isinin-en-az-kac-derece-olmasi-gerekir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://feeddi.com/mutfak-sicakligi-kac-derece-asmamalidir","title":"Mutfak Sıcaklığı Kaç Derece Aşmamalıdır","shownUrl":"https://feeddi.com/mutfak-sicakligi-kac-derece-asmamalidir","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://fidapeyzaj.com.tr/tag/pismis-gidalar-kac-derecede-saklanmali/","title":"Pişmiş Gıdalar Kaç Derecede Saklanmalı – fidapeyzaj.com.tr","shownUrl":"https://fidapeyzaj.com.tr/tag/pismis-gidalar-kac-derecede-saklanmali/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/74069/pismis-gidalar-minimum-kac-derecede-tutulmalidir","title":"Pişmiş Gıdalar Minimum Kaç Derecede Tutulmalıdır?-74069...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/74069/pismis-gidalar-minimum-kac-derecede-tutulmalidir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://haymetinsaat.com.tr/tag/mutfak-sicakligi-kac-dereceye-asmamalidir/","title":"Mutfak Sıcaklığı Kaç Dereceye Aşmamalıdır...","shownUrl":"https://haymetinsaat.com.tr/tag/mutfak-sicakligi-kac-dereceye-asmamalidir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/mutfak-scaklg-kac-dereceyi-asmamaldr","title":"Mutfak Sıcaklığı Kaç Dereceyi Aşmamalıdır?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/mutfak-scaklg-kac-dereceyi-asmamaldr","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Yemek pişerken sıcaklık kaç dereceyi aşmamalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Yiyeceklerin güvenli pişirme süreleri nelerdir?","url":"/search?text=Yiyecekler+i%C3%A7in+g%C3%BCvenli+pi%C5%9Firme+s%C3%BCreleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Patojenler hangi sıcaklıklarda ölür?","url":"/search?text=Patojenler+hangi+s%C4%B1cakl%C4%B1kta+%C3%B6l%C3%BCr%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Gıda güvenliği için hangi önlemler alınmalıdır?","url":"/search?text=G%C4%B1da+g%C3%BCvenli%C4%9Fi+i%C3%A7in+%C3%B6nlemler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Yemek+pi%C5%9Ferken+s%C4%B1cakl%C4%B1k+ka%C3%A7+dereceyi+a%C5%9Fmamal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of Turkish stew on a stovetop, with a digital thermometer showing 75°C, surrounded by fresh vegetables and herbs, evoking warmth and safety in cooking.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-o7l4GaIQWq4Ei0x1J8Et/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1019883761757011893","reqid":"1757011937722287-6149924506627255094-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757011937722287-6149924506627255094-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"55qh3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nyc.gov/assets/doh/downloads/pdf/rii/thermo-calibration-guide-tur.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/htgastro/lezzetli-hatlar/4-temel-gida-guvenligi-kurali-et-tavuk-kac-derecede-piser-3616279?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.foodelphi.com/gida-termometresi-onemi-kullanimi-ve-kalibrasyonu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rst-elektronik.com/blog/gida-termometresi-nasil-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/world-regional-cuisine/european-food/1017037359.html?size=16&stub=1"],"header":"Gıda termometre kaç derece olmalı?","teaser":"Gıda termometresinin doğru ölçüm yapabilmesi için 2 derece aralığında olması gerekmektedir (artı veya eksi 2 derece). Bazı gıda türleri için önerilen iç sıcaklıklar: - Kırmızı et: 62°C. - Tavuk: 73°C. - Kıyma: 71°C. - Deniz ürünleri: 60-66°C. - Süt ve yumurta: 74°C.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gida-termometre-kac-derece-olmali-1048222925","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sicaklik","text":"Sıcaklık"},{"href":"/yacevap/t/olcum","text":"Ölçüm"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a bustling kitchen carefully inserts a food thermometer into a sizzling piece of red meat on a grill, with a tray of fresh chicken and seafood nearby, his focused expression reflecting precision and culinary expertise.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-GegMTIhii0Faz2dLhDIw/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ehaberal.com/yemeklerin-ic-sicakligi-kac-derece-olmali/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/178518-hangi-gidalardan-oda-sicakliginda-bekletilmesi-tehlikelidir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/yemeklerin-scaklg-kac-derece-olmal?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://haymetinsaat.com.tr/tag/mutfak-sicakligi-kac-dereceye-asmamalidir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cevap-bul.com/yemeklerin-ic-sicakligi-kac-derece-olmali/?size=16&stub=1"],"header":"Yemeklerin iç sıcaklığı kaç derece olmalı?","teaser":"Farklı yemek türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları şu şekildedir: Kırmızı et (sığır, dana, kuzu): 72°C. Tavuk, hindi, kaz, ördek eti ve yumurtalı yemekler: 74°C. Balık: 70°C. Ayrıca, sıcak servis edilen yemeklerin iç sıcaklığının en az 65°C olması gerektiği belirtilmiştir. Yemeklerin iç sıcaklığının doğru bir şekilde ölçülmesi için gıda termometresi kullanılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yemeklerin-ic-sicakligi-kac-derece-olmali-3076765965","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/saglikonlemleri","text":"SağlıkÖnlemleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of Turkish çorba on a stove with a digital thermometer showing 70°C, surrounded by fresh herbs and warm bread on a wooden table.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-JIqEQVjXlVkNs3yWqTS7/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"55qh4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"55qh5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"55qhw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}