Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek pişerken sıcaklığın kaç dereceyi aşmaması gerektiği, pişirilen gıdanın türüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişir. Ancak, genel olarak 75°C iç sıcaklık, gıda zehirlenmesine neden olan patojenleri yok etmek için uygun kabul edilir 5.
Bazı gıda türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları:
- Az pişmiş et: 40-55°C 34.
- Orta pişmiş et: 57-63°C 4.
- Orta iyi pişmiş et: 65-69°C 4.
- İyi pişmiş et: 71°C ve üzeri 4.
Ayrıca, mutfak sıcaklığı kışın 17-18°C, yazın ise en fazla 28°C olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: