Buradasın
Kaç çeşit yemek pişirme vardır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Temel olarak 17 ana yemek pişirme yöntemi bulunmaktadır 1.
Bu yöntemler şunlardır:
- haşlama 12;
- kızartma 12;
- soteleme 12;
- ızgara/grill 12;
- fırında pişirme 12;
- buharda pişirme/buğulama 12;
- kavurma 15;
- sous vide 15;
- konfit 15;
- poşe 15;
- buharda kızartma 15;
- yavaş pişirme (slow cooking) 15;
- tencere kullanarak pişirme (pot roasting) 15;
- püreleme 15;
- terbiyeli pişirme 15;
- düdüklü tencere kullanarak pişirme 15;
- kağıtta pişirme (papillote) 15.
Pişirme yöntemleri, kuru ısı, nemli ısı ve kombine yöntemler olarak da üç ana kategoriye ayrılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: