Buradasın
Kaç çeşit yemek pişirme vardır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek pişirme yöntemleri temel olarak üç ana kategoriye ayrılır: kuru ısı, nemli ısı ve kombine yöntemler 3.
Buna göre, toplamda 17 ana yemek pişirme tekniği bulunmaktadır 4:
- Haşlama 4;
- Kızartma 4;
- Soteleme 4;
- Izgara/Grill 4;
- Fırında Pişirme 4;
- Buharda Pişirme/Buğulama 4;
- Kavurma 4;
- Sous Vide 4;
- Konfit 4;
- Poşe 4;
- Buharda Kızartma 4;
- Yavaş Pişirme (Slow Cooking) 4;
- Tencere Kullanarak Pişirme (Pot Roasting) 4;
- Püreleme 4;
- Terbiyeli Pişirme 4;
- Düdüklü Tencere Kullanarak Pişirme 4;
- Kağıtta Pişirme (Papillote) 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: