Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme önerilmektedir 14. Bu yöntem, yiyeceklerin besin değerlerini kaybetmeden pişmesini sağlar 1.
Diğer sağlıklı pişirme yöntemleri ise şunlardır:
- Haşlama: Yağsız pişirme yöntemi olup, diyet yapanlar için uygundur 23.
- Fırında pişirme: Yiyeceklerin kendi su buharıyla az yağda pişmesini sağlar 13.
- Izgara: Et, tavuk ve balık gibi gıdalar için tercih edilir, ancak yiyeceklerin ateşle temas etmemesi önemlidir 13.
Kızartma, tütsüleme gibi yöntemler ise kanser yapıcı maddelerin oluşumuna neden olduğu için sağlıklı değildir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: