Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, unsuz pandispanya yapılabilir 13. Bu tarifte un yerine yüksek protein içeren malzemeler kullanılır 1.
Unsuz pandispanya için gerekli malzemeler:
- 5 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak badem sütü veya hindistancevizi sütü) 1;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- Vanilya veya limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı) 1;
- Bir tutam tuz 1.
Hazırlanışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde çırparak krema kıvamına getirin 1.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Kabartma tozu ve tuzu ekleyip, karışımı yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece Celsius fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumasını bekleyin 1.
Farklı tatlar katmak için kakaolu veya meyveli versiyonlar da denenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: