Buradasın
Un helvasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvasının püf noktaları şunlardır:
- Tereyağı ve Un Kalitesi: Helvanın lezzeti için kaliteli tereyağı ve un kullanılmalıdır 15.
- Kavurma: Unun topaklanmaması için önceden elenmesi ve kısık ateşte yağ ile iyice kavrulması gerekir 15.
- Şerbet: Şerbet, oda sıcaklığında olmalı ve azar azar eklenerek karıştırılmalıdır 12. Sıcak şerbet, unun şerbeti çekmemesine neden olabilir 2.
- Şekil Verme: Helva sıcakken şekil verilmeli, kaşıkla şekil verirken kaşıkları ıslatmak yapışmayı önler 12.
- Karıştırma: Karıştırma işlemi sürekli yapılmalı, helvanın yanmaması için tencereyi tamamen sıyırmak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: