Buradasın
Un Helvasının Kıvamı Nasıl Olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvasının kıvamı, ilk başta çok sulu bir yapıda olup, karıştırdıkça ve ısındıkça unun şerbeti çekmesiyle koyulaşır 1. Kıvamın iyice oturması ve helvanın katılaşması için ocaktan alınır alınmaz şekil verilmesi önerilir 3.
Un helvasının kıvamını belirlemek için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar:
- Şerbet sıcaklığı: Un sıcaksa şerbet soğuk, un soğumuşsa şerbet ılık veya sıcak olmalıdır 5.
- Kavurma süresi: Un, altın sarısı bir renk alana kadar, en az 30 dakika kısık ateşte kavrulmalıdır 5.
- Karıştırma tekniği: Karıştırma sırasında tahta kaşık kullanılmalı, unun yanmaması için sürekli ve düzgün bir şekilde karıştırılmalıdır 5.
- Dinlendirme: Helva, piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirilmelidir 5. Bu süreçte helva, şerbeti tamamen çeker ve kendine özgü dokusunu kazanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: