Buradasın
Un Helvasının Kıvamı Nasıl Olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvasının kıvamı yumuşak ve akışkan olmalıdır 2.
Kıvamı tutturmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Unun Kavrulması: Un, kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulmalıdır 13. Kavurma işlemi, unun rengi altın sarısı bir ton alana kadar devam etmelidir 2.
- Şerbetin Eklenmesi: Kavrulan una, soğuk su veya süt eklenmeli ve hızlıca karıştırmaya devam edilmelidir 2. Şerbetin sıcak olması, unun şerbeti çekmemesine neden olabilir 1.
- Karıştırma: Şerbet eklenirken hiç durmadan karıştırmak önemlidir, aksi takdirde un topak topak olur 3.
- Pişirme: Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirmeye devam edilmeli ve helva sıvıyı çekip kıvam aldığında ocaktan alınmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: