Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 120 gr (1,5 su bardağı) Sinangil Çok Amaçlı Un 1
- 45 gr (3 yemek kaşığı) tereyağı 1
- Şerbeti için: 200 gr (1 su bardağı) toz şeker, 480 gr (2 su bardağı) su 1
Yapılışı:
- Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip, arada karıştırarak kaynamaya bırakın 1.
- Başka bir tencereye tereyağını ekleyip eritin 1.
- Eriyen tereyağının içine unu ekleyin ve karıştırarak 10-15 dakika kavurun 1.
- Kavrulan una kaynamış şerbeti yavaşça ilave edin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Şerbetini çeken ve kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın ve 5 dakika demlendirdikten sonra servis edin 1.
Alternatif olarak, sıvı yağ kullanarak daha hafif bir un helvası da yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: