Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvası tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 14;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- Şerbeti için 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şeker 15;
- Üzeri için tarçın, Hindistan cevizi vb. 1.
Yapılışı:
- Şerbet hazırlığı: Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın 15.
- Unu kavurma: Sıvı yağ ile unu kısık ateşte, unun rengi dönene kadar (koyu renk sevenler biraz daha kavurabilir) sık sık karıştırarak kavurun 15.
- Şerbeti ekleme: Kaynamış şerbeti kavrulan una döküp hızlıca karıştırarak topaklanmasını önleyin 15.
- Demlenme: Helvayı ocaktan alıp üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın 1.
- Şekillendirme: Silikon kalıplara veya kaşıkla şekil verip tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyerek ılık servis yapın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: