Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvası sulu olursa, kıvamını düzeltmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- İrmiyi daha fazla kavurun: Kısık ateşte irmiği kavurarak suyunu çekmesini sağlayın 1.
- Un ekleyin: Bir miktar un ekleyerek kavurmaya devam edin, unun emme özelliği sayesinde sıvıyı daha fazla çekebilir 12.
- Yağ veya süt ekleyin: Helvanın kıvamını ayarlamak için bir miktar daha yağ veya süt ekleyin 1.
- Şeker ilave edin: Helvanın sulu olması durumunda şekerin eriyerek sıvılaştığını düşünerek, bir miktar daha şeker ekleyebilirsiniz 1.
Bu yöntemlerden birini veya birkaçını deneyerek un helvasının kıvamını istediğiniz şekilde düzeltebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: