Fındıklı trüf yapmak için gerekli malzemeler: 150 g bitter çikolata (ince kıyılmış); 1 yemek kaşığı kakao; 75 ml krema; 20-25 adet fındık; Bulamak için 2-3 yemek kaşığı kakao, toz fındık, file badem, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı. Yapılışı: 1. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın ve çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin. 2. En son kakaoyu ekleyerek karıştırın. 3. Sığ bir kaba aktarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. 4. Fındıkları tavada kavurun. 5. Soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın, içine birer adet fındık koyarak top şekli verin ve bir tepsiye alarak 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. 6. Soğumuş fındık toplarını önce kakaoya, ardından tercihinize göre badem, Hindistan cevizi veya Antep fıstığına bulayın. 7. Servis edene kadar buzdolabında bekletin. Alternatif olarak, kakaolu bayat kek kullanarak fındıklı trüf yapmak için şu malzemeler gereklidir: 6 dilim kakaolu bayat kek; yarım çay bardağı süt; 1 su bardağı çekilmiş fındık. Yapılışı: 1. Kekleri doğrayın. 2. Yarım su bardağından az fazla fındığı ve sütü ekleyip yoğurun. 3. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp geri kalan fındığa bulayın. Fındıklı trüf tariflerinin bulunduğu diğer kaynaklar: lezzet.com; nefisyemektarifleri.com; kevserinmutfagi.com.