Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay truff yapımı için gerekli malzemeler:
- büyük bir tabak evdeki herhangi kek parçaları 2;
- yarım su bardağı kırılmış fındık 2;
- bir avuç damla çikolata 2;
- 2 su bardağı süt (çikolata sosu hazırlamak için) 2.
Yapılışı:
- 2 su bardağı sütle çikolata sosunu pişirin ve ılınmasını sağlayın 2.
- Kekleri geniş bir kapta elinizle ufalayın, fındık ve damla çikolata ilave edin 2.
- Ilıyan çikolata sosunu keklerin üzerine döküp güzelce birbiriyle özleşene kadar hafif hareketlerle yoğurun 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine veya diğer malzemelere bulayın 2.
- Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin 2.
Ayrıca, pratik truff tarifi için şu malzemeler gereklidir:
- 150 gram kuvertür bitter çikolata 3;
- 2/3 su bardağı süt (150 ml) 3;
- 300 gram kek (tercihen bayat kek) 3;
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 3.
Yapılışı:
- Çikolatayı minik parçalar halinde doğrayıp bir kaseye alın 3.
- Sütü kaynamaya noktası gelene kadar pişirin, kaynamadan hemen önce ocaktan alıp çikolatanın üzerine ekleyin ve erimesi için hızlıca karıştırın 3.
- Keki küçük parçalar halinde ufalayın 3.
- Hazırladığınız çikolata-süt karışımını ufalanmış keklerin üzerine dökün ve spatulayla karıştırmaya başlayın 3.
- Hindistan cevizi tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin 3.
- Tüm malzemeler birleşene dek spatulayla karıştırın veya yoğurun 3.
- Truff harcını dinlenmesi için 30-45 dakika buzdolabına kaldırın 3.
- Buzdolabında çıkardıktan sonra erik büyüklüğünde olacak şekilde harçtan alarak yuvarlak şekil verin 3.
- Hazırlamış olduğunuz trüfleri Hindistan cevizi tozu veya bisküvi kırıntılarıyla kaplayın 3.
- Buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün boyunca muhafaza edebilir veya hemen servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: