• Buradasın

    En kolay truff nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En kolay truff yapımı için gerekli malzemeler:
    • büyük bir tabak evdeki herhangi kek parçaları 2;
    • yarım su bardağı kırılmış fındık 2;
    • bir avuç damla çikolata 2;
    • 2 su bardağı süt (çikolata sosu hazırlamak için) 2.
    Yapılışı:
    1. 2 su bardağı sütle çikolata sosunu pişirin ve ılınmasını sağlayın 2.
    2. Kekleri geniş bir kapta elinizle ufalayın, fındık ve damla çikolata ilave edin 2.
    3. Ilıyan çikolata sosunu keklerin üzerine döküp güzelce birbiriyle özleşene kadar hafif hareketlerle yoğurun 2.
    4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine veya diğer malzemelere bulayın 2.
    5. Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin 2.
    Ayrıca, pratik truff tarifi için şu malzemeler gereklidir:
    • 150 gram kuvertür bitter çikolata 3;
    • 2/3 su bardağı süt (150 ml) 3;
    • 300 gram kek (tercihen bayat kek) 3;
    • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 3.
    Yapılışı:
    1. Çikolatayı minik parçalar halinde doğrayıp bir kaseye alın 3.
    2. Sütü kaynamaya noktası gelene kadar pişirin, kaynamadan hemen önce ocaktan alıp çikolatanın üzerine ekleyin ve erimesi için hızlıca karıştırın 3.
    3. Keki küçük parçalar halinde ufalayın 3.
    4. Hazırladığınız çikolata-süt karışımını ufalanmış keklerin üzerine dökün ve spatulayla karıştırmaya başlayın 3.
    5. Hindistan cevizi tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin 3.
    6. Tüm malzemeler birleşene dek spatulayla karıştırın veya yoğurun 3.
    7. Truff harcını dinlenmesi için 30-45 dakika buzdolabına kaldırın 3.
    8. Buzdolabında çıkardıktan sonra erik büyüklüğünde olacak şekilde harçtan alarak yuvarlak şekil verin 3.
    9. Hazırlamış olduğunuz trüfleri Hindistan cevizi tozu veya bisküvi kırıntılarıyla kaplayın 3.
    10. Buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün boyunca muhafaza edebilir veya hemen servis edebilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hindistan cevizli truff nasıl yapılır?

    Hindistan cevizli truff yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı ufalanmış kek; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 yemek kaşığı pudra şekeri; 1 tatlı kaşığı kakao; 1 portakal kabuğu rendesi; yarım çay bardağı süt; hindistan cevizi (üzeri için). Yapılışı: 1. Kek robottan çekilir. 2. Yoğurma kabına bütün malzemeler koyup yoğurulur. 3. Hindistan cevizine bulayıp servis yapılır. Alternatif olarak, krema yerine Hindistan cevizi kreması kullanılabilir. Tarifler ve malzemeler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.

    Truff hamuruna ne konur?

    Truff hamuruna konabilecek bazı malzemeler: Kakaolu baton kek. Sıvı krema (200 gr). Bitter kare çikolata (80 gr). Fındık, ceviz içi (isteğe bağlı). Süt. Krem peynir (100 g). Kakao (1 tatlı kaşığı). Pudra şekeri (1 tatlı kaşığı). Truff hamurunun içine ve dışına farklı malzemeler eklenerek zenginleştirilebilir; örneğin, yeşil fıstık, Hindistan cevizi, pasta süsleme malzemeleri, kırıklı ceviz, file badem, kırıklı fındık gibi.

    Fındıklı trüf nasıl yapılır?

    Fındıklı trüf yapmak için gerekli malzemeler: 150 g bitter çikolata (ince kıyılmış); 1 yemek kaşığı kakao; 75 ml krema; 20-25 adet fındık; Bulamak için 2-3 yemek kaşığı kakao, toz fındık, file badem, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı. Yapılışı: 1. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın ve çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin. 2. En son kakaoyu ekleyerek karıştırın. 3. Sığ bir kaba aktarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. 4. Fındıkları tavada kavurun. 5. Soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın, içine birer adet fındık koyarak top şekli verin ve bir tepsiye alarak 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. 6. Soğumuş fındık toplarını önce kakaoya, ardından tercihinize göre badem, Hindistan cevizi veya Antep fıstığına bulayın. 7. Servis edene kadar buzdolabında bekletin. Alternatif olarak, kakaolu bayat kek kullanarak fındıklı trüf yapmak için şu malzemeler gereklidir: 6 dilim kakaolu bayat kek; yarım çay bardağı süt; 1 su bardağı çekilmiş fındık. Yapılışı: 1. Kekleri doğrayın. 2. Yarım su bardağından az fazla fındığı ve sütü ekleyip yoğurun. 3. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp geri kalan fındığa bulayın. Fındıklı trüf tariflerinin bulunduğu diğer kaynaklar: lezzet.com; nefisyemektarifleri.com; kevserinmutfagi.com.

    En güzel truff hangi Hindistan cevizi ile yapılır?

    En güzel truff hangi Hindistan cevizi ile yapılır sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, Hindistan cevizli truff yapımında kullanılabilecek tariflere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com. ye-mek.net. gzt.com. yemek.com.

    Truff için hangi malzemeler gerekli?

    Truff için gerekli malzemeler: Temel Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi (300 g); 2 yemek kaşığı kakao; 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin; 1,5 çay bardağı süt; 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi; 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir çikolata. Kaplama Malzemeleri: 200 gram çikolata; Toz antep fıstığı, yeşil fıstık, pasta süsleme malzemeleri, kırıklı ceviz, file badem, kırıklı fındık gibi malzemeler. Alternatif Malzemeler: Krema ve Süt Alternatifleri: Bitkisel krema (soya, badem, hindistan cevizi), yoğunlaştırılmış süt veya süt ve tereyağı karışımı kullanılabilir. Tereyağı Alternatifleri: Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya fındık ezmesi tercih edilebilir.

    Truff içinde ne var?

    Truff'un içinde bulunan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır: Kakaolu baton kek. Süt kreması. Bitter çikolata. İsteğe bağlı olarak ceviz, fındık, üzüm gibi ek malzemeler. Ayrıca, truff hamurunun kaplanması için kakao, fındık içi, fıstık, Hindistan cevizi gibi malzemeler de kullanılabilir.