Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trüf mantarının değerli olmasının bazı nedenleri:
- Nadir bulunması ve zor yetiştirilmesi 124. Trüf, yer altında ve ağaç köklerine yakın yerlerde yetişir, bu da toplanmasını zorlaştırır 14.
- Yüksek besin değeri 25. Trüf, mineraller ve protein açısından zengindir, ayrıca %75 civarında su içerir 25.
- Eşsiz aroma ve lezzet 135. Yemeklere özel bir lezzet katar 35.
- Tarihsel değer 3. Fransız Kralı I. Fransuva’nın sofrasına sunulduğundan beri gastronominin önemli besin maddelerinden biridir 3.
- Ekonomik potansiyel 5. Dünya pazarında her geçen gün artan talep, trüf mantarını ekonomik açıdan değerli kılmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: