Buradasın
Trabzon Ay Çekirdekli Gevrek Nasıl Yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon ay çekirdekli gevrek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı su 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı sirke 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 3 su bardağı un (gerekirse un ilavesi yapılabilir) 1;
- 50 gram ay çekirdeği içi (yarım su bardağı) 1.
Yapılışı:
- Karıştırma kabına suyu, zeytinyağını, sirkeyi, tuzu, şekeri, mayayı ve unu alın 1. Unu bir seferde koymayın, gerekirse ekleyin 1. Hamur toparlanana kadar yoğurun 1.
- Ay çekirdeği içini ekleyip yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru ince uzun bir rulo haline getirin ve ortadan ikiye bölün 1.
- Her bir parçayı üçe bölerek 12 ufak hamur elde edin 1.
- Hamurları elinizle yuvarlayarak 10 santimlik rulolar haline getirin ve üzerlerini örtüp 15 dakika bekletin 1.
- Hamurları fırın tepsisinin eni kadar uzatacak şekilde yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin 1.
- Hamurları bıçak veya kesme aparatı ile ikişer parmaklık minik lokmalar şeklinde kesin ve tekrar üzerlerini örtüp en az 45 dakika veya ortam fazla sıcak değilse 1 saat bekletin 1.
- Hamurların üzerine su püskürtün ve önceden ısıtılmış 140 derece fırında hafifçe kızarana dek, yaklaşık 45-50 dakika pişirin 1.
- Fırından alıp soğumaya bırakın 1.
- Soğuyunca birbirine yapışan parçaları ayırarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-7 dakika daha, rengi iyice belirginleşinceye kadar pişirin 1.
Not: Çekirdekli galetaları cam kaplarda saklamak gerekir, plastik kapta yumuşarlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: