Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ay çekirdeği kavururken dikkat edilmesi gerekenler:
- Çekirdek seçimi: Taze ve kuru, renk ve görünüm açısından sağlam, lekesiz ve çürümemiş çekirdekler seçilmelidir 4.
- Kavurma yöntemi:
- Karıştırma: Kavurma işlemi boyunca çekirdeklerin yanmaması için sürekli karıştırılmalıdır 14.
- Tuz ekleme: Tuz veya baharat eklemek isteniyorsa, bu işlemin sonlarına doğru eklenmelidir 4.
- Pişirme süresi: Çekirdeklerin boyutuna bağlı olarak değişebilir, gözlem yapmak önemlidir 4.
- Soğutma: Fırından çıktıktan sonra çekirdeklerin servis edilmeden önce soğuması için bekletilmelidir 15.
- Saklama: Serin ve kuru bir yerde, hava geçirmeyen bir kapta saklanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: