• Buradasın

    Karadeniz gevreğinde hangi un kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karadeniz gevreğinde genellikle buğday unu ve mısır unu kullanılır 24.
    Buğday unu, gevrek hamurunun temel bileşenlerinden biridir 1. Mısır unu ise bazı tariflerde buğday unuyla karıştırılarak kullanılır 4.
    Ayrıca, bazı tariflerde glütensiz unlar da kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gevrek içinde ne var?

    Gevreklerin içeriği, türüne ve markasına göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak gevreklerin içinde bulunan bazı bileşenler şunlardır: Lif. Şeker. Tuz. Mısır. Yağ. Aroma vericiler. Gevrek tüketirken, ilave şeker oranının az ve lif oranının yüksek olduğu seçenekleri tercih etmek önemlidir.