Buradasın
Ay Çekirdekli Gevrek hamuru nasıl sertleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ay çekirdekli gevrek hamurunu sertleştirmek için hamuru ince açmak ve fırında daha yüksek sıcaklıkta pişirmek önerilir 23.
Tarif:
- 5 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kap içerisinde iyice yoğurun 24.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile incecik açın 24.
- Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp kare dilimleyin ve bol miktarda ay çekirdeği içi serpiştirin 24.
- Yağlı kağıdı fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: