Buradasın
Ay Çekirdekli Gevrek hamuru nasıl sertleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ay çekirdekli gevrek hamurunu sertleştirmek için, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilene kadar un ilave edilebilir 2. Hamurun sertleşmesi için dinlenmesi gerekmez 2.
Ay çekirdekli gevrek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
- Malzemeler 12. 5 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta sarısı, ay çekirdeği içi 12.
- Yapılış 12. Un, su, zeytinyağı ve tuz bir kap içerisinde iyice yoğrulur 12. Hazırlanan hamur, iki yağlı kağıt arasında merdane ile ince bir şekilde açılır 12. Üzerine yumurta sarısı sürülür, kare dilimlere kesilir ve bol miktarda ay çekirdeği içi serpilir 12. Yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine aktarılır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir 12.
Hamur işleri ile ilgili bir tarif denemeden önce, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: