Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ton balığı ile iki farklı pilav tarifi önerilebilir:
- Ton Balıklı Pilav (Tuna Takikomi Gohan): Bu tarifte, kısa taneli pirinç, ton balığı konservesi, soya sosu ve tuz kullanılır 1. Yapılışı şu şekildedir:
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip 30 dakika bekletin 1.
- Süre bitiminde soya sosunu ve tuzu tencereye ilave edip karıştırın 1.
- Suyu süzülmüş ton balıklarını pilavın üzerine yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 12 dakika pişirin 1.
- Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağını açmadan 10-15 dakika demlenmeye bırakın 1.
- Ardından kapağını açıp bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın ve üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan ve zencefil dilimleri serpiştirip servis edin 1.
- Ton Balıklı Midye Pilavı: Bu tarifte ise pirinç, ton balığı, midye, soğan, sarımsak ve zeytinyağı kullanılır 5. Yapılışı şu şekildedir:
- Pirinci yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin 5.
- Bir tencereye zeytinyağını koyun ve ince doğranmış soğanı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun 5.
- Ardından ezilmiş sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun, temizlenmiş midyeleri ekleyin ve üzerini kapatın 5.
- Midyeler açılana kadar pişirin 5.
- Pirinci tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun, pirinçlerin her tarafı zeytinyağı ile kaplanmalıdır 5.
- Su veya sebze suyunu ekleyin, karabiber ve isteğe bağlı olarak tuz ekleyin 5.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin 5.
- Pişen pilavın üzerine ton balığını ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha demlenmeye bırakın 5.
- Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: