Diyette ton balıklı olarak tüketilebilecek bazı salata tarifleri şunlardır: 1. Ton Balıklı ve Cevizli Salata: Bir bağ semizotu, bir su bardağı yağsız yoğurt, bir yemek kaşığı organik süzme yoğurt, yarım su bardağı hafif kırılmış ceviz içi ve az miktarda tuz ile hazırlanır. 2. Detoks Salatası: Yarım kilo Akdeniz yeşilliği, 2 adet küçük boy yeşil elma, 1 adet küçük boy havuç, 40 gram haşlanmış nohut ve 2 adet taze portakalın suyu ile yapılır. 3. Yeşil Mercimekli Ton Balıklı Salata: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 120 gram ton balığı, 1 orta boy soğan, zeytinyağı, limon ve 1 diş sarımsak ile hazırlanır. Ton balığının yağının iyice süzülmesi ve salatanın sosunda yağ ve şeker kullanılmaması önemlidir.