Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı pilav çeşitleri:
- Acem Pilavı 125. Kuzu eti, havuç, soğan ve baharatlarla hazırlanır 2.
- Firik Pilavı 123. Nohut, bulgur ve firik ile yapılır, biber salçası ile zenginleştirilir 2.
- Özbek Pilavı 135. Kuzu eti ve kuzu kıyması ile hazırlanır, karanfil, tarçın ve kakule baharatları kullanılır 3.
- Hamsili Pilav 13. Hamsi, pirinç, soğan ve çeşitli baharatlarla yapılır 2.
- İstanbul Pilavı 2. Tavuk göğsü, badem, pirinç ve bezelye ile hazırlanır 2.
- Paşa Pilavı 3. Bezelye, havuç ve kuşbaşı et ile yapılır 3.
- Sarımsaklı Pilav 35. Sarımsak ve frenk soğanı ile zenginleştirilir 3.
- Perde Pilavı 135. Tavuk, fıstık, kuş üzümü ve badem ile hazırlanır, dışı hamur ile kaplanır 3.
- Mastuva 2. Pirinç ve ayran ile yapılır, içine ciğer ilave edilir 2.
- Pancarlı Pilav 3. Pancar, et suyu ve dereotu ile hazırlanır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: