Buradasın
Lahana turşusu yapımı püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana turşusu yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Doğru lahana seçimi: Turşuluk lahana olarak bilinen, sert ve beyaz renkteki lahanalar tercih edilmelidir 4. Dış yaprakları gevşek veya yumuşak olan lahanalar uygun değildir 4.
- Kaya tuzu kullanımı: Turşunun erimesini önlemek için iyotsuz ve iri taneli kaya tuzu kullanılmalıdır 4.
- Malzemelerin temizliği: Kullanılacak lahana ve diğer malzemeler iyice yıkanmalıdır 4.
- Sıkı yerleştirme: Kavanoza yerleştirilen lahanaların arası boş bırakılmamalı, sıkıca bastırılmalıdır 4.
- Doğru su ve tuz oranı: 1 litre suya 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu eklemek idealdir 4.
- Ilık ve karanlık ortam: Turşu, olgunlaşması için direkt güneş ışığı almayan, ılık bir ortamda bekletilmelidir 4.
- Limon tuzu ve şeker: Limon tuzu, turşunun daha uzun süre dayanmasını ve kıtır kalmasını sağlar 14. Bazı tariflerde fermentasyonun daha iyi gerçekleşmesi ve tadın dengelenmesi için bir çay kaşığı toz şeker eklenir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: