Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık turşunun olma süresi, hava sıcaklığına ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterir 2.
- Oda sıcaklığında 2. 1 ila 4 hafta içinde olgunlaşır 2.
- Daha sıcak ortamlarda 2. Turşu daha hızlı fermente olabilir 2.
- Serin ortamda 2. Fermentasyon süresi uzayabilir ve 4 haftayı geçebilir 2.
Turşunun olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak için, istenen ekşi ve tuzlu tada ulaşıp ulaşmadığına bakılabilir 2.
Ayrıca, karışık turşunun güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 7-8 gün bekletildikten sonra servis edilebileceği de belirtilmiştir 4.
Turşu yapımı ve saklama koşulları kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: