Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tart hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- 2,5 yemek kaşığı şeker 1;
- 125 gram soğuk tereyağı 12;
- 1 yumurta 12;
- 1 paket vanilya 14;
- bir tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba eleyin 1.
- Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla hamura yedirin 1.
- Un ve tereyağı birbirine iyice karışınca yumurta, şeker, vanilin ve bir tutam tuzu ilave edin 1.
- Hamuru ikiye bölüp, böldüğünüz parçayı üste koyarak hamuru toparlamaya devam edin 1.
- Hamur homojen bir kıvama geldiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin 1.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın 1.
- Tart kalıbınızı yağlayın ve unlayın 1.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin ve tart kalıbına yerleştirin 1.
- Bıçak yardımıyla kenarlarını düzgünce kesin 1.
- Çatal yardımıyla hamurun ortasına minik delikler açın 1.
- Tart kalıbınızın için dolduracak ebatlarda yağlı kağıt hazırlayın 1.
- Hazırladığınız yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için bakliyat koyun ve 10 dakika pişirin 1.
Pişirme önerisi: Yarım pişirme yaptığınız tart hamurunun üzerindeki ağırlığı kaldırıp tekrar pişirebilir ve sonrasında pişmeyecek malzemelerle birleştirebilir veya üzerine dilediğiniz malzemeyi ekleyip tekrar fırınlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: