Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tart hamuru yapımında, hamuru bir arada tutmak için yoğurt veya süt yerine soğuk su ve tercihen yumurta sarısı kullanılabilir 2.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 13;
- 125 gram soğuk tereyağı 13;
- 1 adet yumurta 13;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 1 çimdik tuz 3.
Hazırlanışı:
- Unu geniş bir kaba eleyin 1.
- Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla hamura yedirin 1.
- Un ve tereyağı birbirine iyice karışınca yumurta, şeker, vanilin ve bir tutam tuzu ilave edin 1.
- Hamuru ikiye bölüp, böldüğünüz parçayı üste koyarak hamuru toparlamaya devam edin 1.
- Hamur homojen bir kıvama geldiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin 1.
Bu tarif, Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: