Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı tarçın olarak, ceylan tarçını ve Çin tarçını öne çıkmaktadır.
- Ceylan tarçını, tatlı ve hafif bir aromaya sahiptir, düşük kan şekeri seviyelerine yardımcı olur ve insülin direncini düşürür 4. Ayrıca, antioksidan özelliklere sahiptir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşır 5.
- Çin tarçını, daha yoğun ve baharatlı bir tada sahiptir, kan dolaşımını artırarak ısı kaybını önler ve sindirim sistemini destekler 4. Ancak, kumarin içeriği nedeniyle büyük miktarlarda tüketildiğinde karaciğer hasarına neden olabilir 4.
Hangi tarçının daha faydalı olduğu konusunda kesin bir yanıt almak için, bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: