Buradasın
Takviye Edici Gıdalar hangi şartlarda üretilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Takviye edici gıdaların üretimi aşağıdaki şartlara tabidir:
- Onay: Takviye edici gıdalar onay alınmadan üretilemez, ithalatı yapılamaz ve piyasaya arz edilemez 123.
- Kayıt: Üretim yapan işletmeler, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre kayıt yaptırmak zorundadır 125.
- Teknik ve hijyenik şartlar: Üretim, asgari teknik ve hijyenik şartlar ile HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) ilkelerine uygun olarak yapılmalıdır 1.
- Analiz raporları: Gıdaların bileşiminde bulunan besin öğelerini gösteren analiz raporları sunulmalıdır 15.
- Günlük alım dozu: Her bir takviye edici gıdanın tavsiye edilen günlük alım dozu belirtilmelidir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: