Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Takviye edici gıda analizleri, ürünlerin güvenilirlik ve kalite standartlarını belirlemek için yapılan çeşitli testleri içerir 12. Bu analizler arasında şunlar bulunur:
- Vitamin ve mineral analizleri: A, D, E, K, ß-carotene, C, B1, B2, B3, B6, B7, B9 gibi vitaminlerin yanı sıra cıva, kadmiyum, kurşun, arsenik gibi ağır metallerin ve demir, çinko, bakır, mangan, kalsiyum, fosfor, selenyum, sodyum gibi minerallerin analizleri 145.
- Etkinlik ve stabilite analizleri: Ürünün etkinliği ve zaman içindeki stabilitesi değerlendirilir 145.
- İçermez analizleri: Pestisit, GDO, mikotoksin, domuz eti aranması gibi testler yapılır 145.
- Organoleptik duyusal analizler: Ürünün tat, koku ve görünüm gibi özelliklerinin değerlendirilmesi 145.
- Yapay tatlandırıcı analizleri: Aspartam, asesülfam K, sakarin gibi tatlandırıcıların kontrolü 145.
- Katkı maddeleri analizleri: Benzoik asit, boya aranması gibi testler yapılır 45.
- Karbonhidrattan gelen enerji analizi: Ürünün içerdiği karbonhidratların sağladığı enerji miktarı belirlenir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: