Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü aşın içine konan malzemeler, yapılan sütlü aş türüne göre değişiklik gösterebilir:
- Klasik sütlü aş için gerekli malzemeler: 1 kg yağlı süt, 1 su bardağı kırık pirinç, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı şekerdir 1.
- Hamsiköy sütlacı için gerekli malzemeler: 1 lt süt, yarım su bardağı pirinç, 1.5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta ve 1 paket vanilyadır 3.
- Kaymaklı sütlü aş için gerekli malzemeler: 1.5 kg süt, 200-210 gr pirinç, 250 gr şeker veya bal ve 200 gr kaymaktır 4.
Ayrıca, şekersiz veya tuzlu çeşitlerine de rastlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: