Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre süt 125;
- 2 çay bardağı pirinç 2;
- 1 litre su 2;
- 3 yemek kaşığı pirinç unu 2;
- 1,5-2 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- Tarçın (servis için) 2.
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun 2.
- Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın 2.
- Soğuk sütü ekleyin, karıştırın 2.
- 1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyin 2.
- Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin 2.
- Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınmış olmalı) 2.
- Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin 2.
- Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatın 2.
- Sütlacı kaselere paylaştırın 2.
- Soğuyunca üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz 2.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: