Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü Aş Tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Pirinci bol su ile tencereye koyup, bir taşım kaynatın ve ateşten alıp süzdürün 1.
- Sütü başka bir tencerede kaynatıp pirinçleri içine salın 1.
- Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Pişen sütlü aşı kâselere ya da sahanlara boşaltıp, üzerine tatlılaştıracak kadar şeker serperek servis yapın 1.
Alternatif bir tarif olarak, unekutali.com sitesinde yer alan sütlaç (sütlü aş) tarifi de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1,5 litre süt (tam yağlı) 2
- 3 yemek kaşığı kırık pirinç 2
- 2 yemek kaşığı nişasta 2
- ~1 su bardağı toz şeker 2
- 1/2 vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya 2
Yapılışı:
- 1 su bardağı sütü nişastayı çözmek için bir kenara ayırın 2.
- Kalan süt ve pirinç 30 dakika pişirin 2.
- Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını önleyin 2.
- Daha sonra toz şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha kaynatın 2.
- Nişastalı sütlü karışımı karıştırarak ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip ateşten alın 2.
- Pirinçlerin homojen bir şekilde dağılması için karıştırarak kaselere paylaştırın 2.
- Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: