Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yapılışı:
- Sağılmış anne sütü, kaynamış su içerisinde ısıtılarak yoğurt yapımına başlanır 1.
- Cam kavanoza ya da biberona alınan süt, sıcak suyun içerisinde ısıtılır 1.
- Sıcaklığı belirlemek için ele bir damla damlatılarak sütün sıcaklığı kontrol edilir 1.
- 1 tatlı kaşığı yoğurt mayası, bir miktar süt ile karıştırıldıktan sonra kavanoza eklenir 14.
- Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve sıcak kalması için sofra bezi veya örtüye sarılır 1.
- Karışım, fırının 30-40 derece ısısında altı yedi saat mayalandırılır 1.
- Daha sonra örtülerden çıkarılarak buzdolabında üç dört saat dinlendirilir 1.
Alerji riski nedeniyle, hazırlanan yoğurdun bebeğe verilmeden önce doktora danışılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: