• Buradasın

    Supangle neden koyu olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Supanglenin koyu olmasının birkaç nedeni olabilir:
    • Malzemelerin oranı: Tarifte belirtilen malzemelerin doğru ölçülerde kullanılmaması kıvamı etkileyebilir 1.
    • Pişirme yöntemi: Karışımın sürekli karıştırılmadan pişirilmesi topaklanmaya ve koyu bir kıvama yol açabilir 4.
    • Soğuk su ilavesi: Supangle hazırlandıktan sonra soğuk su ilave edilmesi, kıvamın koyulaşmasına neden olabilir 1.
    • Çikolata ve tereyağı: Gerçek çikolata ve tereyağı kullanılmaması, supanglenin koyu ve yoğun bir kıvam almasını engelleyebilir 4.
    Supanglenin koyu olmaması için, tarifte verilen malzemelere ve ölçülere dikkat edilmesi, karışımın sürekli karıştırılarak pişirilmesi ve ocaktan alındıktan sonra tereyağı eklenmesi önerilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Supangle yaparken süt sıcak mı soğuk mu?

    Supangle yaparken süt soğuk halde kullanılmalıdır.

    Supanglenin kıvamı nasıl olmalı?

    Supanglenin kıvamı, yarı sıvı, yarı katı bir yapıya sahip olmalıdır.

    Supangle malzemeleri nelerdir?

    Supangle malzemeleri: 1 litre süt; 2 adet yumurta sarısı; 6 yemek kaşığı toz şeker; 3 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 tepeleme yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı nişasta; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 paket bitter çikolata (120 gr); yarım su bardağı soğuk su (100 ml). Ayrıca, tatlının tabanında kullanmak için kakaolu kek de eklenebilir.

    Supangle nasıl yapılır?

    Supangle yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 2 adet yumurta sarısı; 6 yemek kaşığı toz şeker; 3 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 tepeleme yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı nişasta; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 paket bitter çikolata (120 gr); Yarım su bardağı soğuk su (100 ml). Yapılışı: 1. İlk olarak, daha sonra kullanmak için suyu buzdolabına kaldırın. 2. Bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alıp karıştırın. 3. Yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin. 5. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip her ikisi de eriyene kadar karıştırın. 6. Buzdolabına kaldırdığınız suyu ilave edin ve karıştırın. 7. Supangleyi soğuması için bir kenara alın. 8. Tabanda kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayın ve kuplara yerleştirin. 9. Kuplara supangleyi paylaştırın ve buzdolabında dinlendirin. 10. Birkaç saat sonra tatlıları dolaptan alıp süsleyerek servis edin. Supangle yaparken, karışımın pürüzsüz ve yoğun bir kıvam alması için sürekli karıştırarak ve kısık ateşte pişirmek önemlidir.